Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum

Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum is een Oriëntaalse Fougere geur dat in 2019 gelanceerd is. De parfumeurs zijn Anne Flipo en Carlos Benaim.
Het gezicht achter deze geur is internationaal superster Dua Lipa. Het is gemaakt voor sterke vrouwen die durven en vrij in het leven staan.

Daarmee is Dua Lipa natuurlijk het ideale gezicht ze is vrouwelijk, maar heeft ook een stoere kant en is open.

De topnoten bestaan uit; Mandarijn, Lavendel, Petitgrain Olie en Zwarte Bes. De hartnoten zijn; Jasmijn, Oranjebloesem en Lavendel. De basisnoten zijn; Vanille, Ceder, Muskus en Ambergris.

[woo_offer_list]

Geur

Toen ik Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum voor het eerst op spoot deed het mij denken aan een andere geur. Namelijk één van mijn favoriete geuren voor mannen Yves Saint Laurent L’ Homme Eau de Toilette. Dit is opzich niet zo gek want het is van dezelfde merk en parfumeur.

De opening van Yves Saint Laurent Libre is clean, citrus en houtachtig. Het is makkelijk te dragen en voelt fris en energierijk aan.

Zodra de drydown komt doet de geur mij denken aan een andere geur namelijk Guerlain Mon Guerlain. Dit heeft denk ik te maken met de noot lavendel en vanille. De drydown is zacht, zoet, en lichtjes houtachtig musk.

Ook al toont Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum gelijkenissen met andere geuren, is het toch een geur op zichzelf.

Het is kalm, assertief, enigszins mannelijk maar ook vrouwelijk. Een geur voor de zelfverzekerde en stoere vrouw.

Het is eigenlijk een geur waarmee je het eigenlijk niet fout kunt doen. Het is fris, lichtjes flirterig, en vrolijk. Het is een geur dat gemaakt is voor de massa.

Dit kan voor sommige mensen saai zijn, maar feit is dat deze typen geuren het gewoon altijd goed doen.

Het geurtje doet mij denken aan een stoere vrouw die sportief is en geen uitdaging uit de weggaat. Ze is vrij en doet wat ze wil. En dat is ook wat Libre betekent in het Frans ”vrij” zijn.

Wat mij betreft zijn ze daar zeker in geslaagd.

Veelzijdigheid

Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum is naar mijn mening ontzettend veelzijdig. Je kunt het dragen in iedere seizoen en is geschikt voor zowel overdag als in de avond.

Je kunt Yves Saint Laurent Libre dragen op je werk, tijdens een date, maar ook op een festival of tijdens het uitgaan met je vriendinnen. Het zou in principe een signature geur kunnen zijn.

Ook mannen zouden deze geur kunnen dragen, het heeft namelijk iets mannelijks. Het zou wat mij betreft dan ook een unisex geur kunnen zijn.

Performance

De performance van Yves Saint Laurent Libe Eau de Parfum is zeer goed. De Levensduur is lang het blijft wel ongeveer 8 uur hangen. En op kleren kan je het de volgende dag nog steeds goed ruiken.
Ook de sterkte en sillage van de geur is zeer sterk. In de eerste 2 uur kun je een kamer vullen met je geur. Daarna zal het langzaam dichter op je huid komen.

Het is absoluut geen schreeuwerige geur want het is fris en airy, maar pas wel op dat je niet teveel opsprayt. 3 sprays is over het algemeen genoeg.

Conclusie

Yves Saint Laurent Libré Eau de Parfum is weer een prima release van Yves Saint Laurent, maar het is niet groundbreaking. Voor sommige mensen zal de geur zelfs saai zijn.

Het is een geur dat redelijk safe is en over het algemeen voor iedereen wel aangenaam is. Pas wel op dat je niet teveel opsprayt voordat mensen hoofdpijn van je krijgen.

De veelzijdigheid van de geur is super. Je kunt het overal dragen en daarmee kan het een signature geur zijn.

Ik vind het niet specifiek een sexy of aantrekkelijke geur al heeft het wel iets flirterigs en zal het zeker ook complimenten opleveren.

Het is gewoon een heerlijke frisse, stoere, vrouwelijke, bloemige geur.

8.9 Totale Score
Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum Score

Geur
9
Veelzijdigheid
9
Performance
9
Complimenten
8.5
Pluspunten
  • Levert veel complimenten op
  • Het is een veelzijdige geur
- Minpunten
  • Voor ontwikkelde neuzen kan deze geur enigszins saai zijn, maar het is gemaakt om de massa te pleasen
Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties
[woo_offer_list]

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Uw totale score

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken