Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum

Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum is een oriëntaalse vanille geur voor dames dat in 2014 is uitgebracht. Black Opium is een flanker van Yves Saint Laurent Opium dat in 2009 is uitgebracht.
De parfumeurs van Yves Saint Laurent Black Opium zijn Nathalie Lorson en Marie Salamagne, in samenwerking met Olivier Cresp en Honorine Blanc.

[woo_offer_list]

Geur

Yves Saint Laurent Black Opium is een vrouwelijke geur waarbij de vanille en koffie duidelijk naar voren komen.

Het geurtje is zwaar en intens, maar ruikt heerlijk. Naarmate de geur zich ontwikkelt en in de drydown komt ruik je de peer naar voren komen.

Het is geen unieke geur. Het is een geur dat je waarschijnlijk al vaak geroken hebt. Veel vrouwen hebben deze geur en er zijn veel clonen van deze geur op de markt.

Dat is natuurlijk niets voor niets want het is een goede geur, maar het zorgt er wel voor dat de geur zijn uniekheid kwijt is.

Het geurtje toont overigens totaal geen gelijkenissen met Yves Saint Laurent Opium.

Dit geurtje doet mij denken aan een mysterieuze en sexy vrouw dat krijgt wat ze wil, maar er ook keihard voor werkt.

Ze is lief en schattig, maar als het moet kan ze keihard zijn en zegt ze ‘nee’ zonder dat ze overkomt als een bitch. Toch heeft ze ook een onzekere kant, maar dat laat haar niet stoppen in haar doen en laten.

Veelzijdigheid

Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum kun je opzich op alle gelegenheden dragen.

Persoonlijk vind ik het geurtje vooral geschikt voor het uitgaan. Het heeft gewoon een bepaalde vibe van een vrouw in een zwart cocktail jurkje op een speciale gelegenheid.

Overigens komt dit geurtje het best tot zijn recht in de herfst en winter. Het is nogal een zware, warme, zoete en spicy geur. Hierdoor kan het in de zomer en lente al snel wat te beklemmend zijn.

Wil je het geurtje toch dragen in de lente of zomer spray dan wat minder op dan dat je zou doen tijdens de herfst of winter.

Performance

Yves Saint Laurent Black Opium is een geur met power. Ik heb de geur zelf een aantal keer getest en het bleef rond de 8 uur op mijn huid zitten wat zeer goed is.

Eén van mijn beste vriendinnen draagt deze geur regelmatig en ik kan haar eigenlijk altijd ruiken zodra ze op een meter afstand van mij staat.

Conclusie

Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum is een sexy, verleidelijke, warme geur met een mooie compositie.

Het wordt wel door veel vrouwen gedragen en is meerdere keren nagemaakt door andere merken. Dit zorgt ervoor dat de geur minder speciaal is.

Toch zal het complimenten opleveren. Het is een geur dat zeer safe is en vrijwel iedereen zal het lekker vinden.

Wil je gewoon lekker ruiken, begin je net met parfum en hou je van zoete geuren? Dan is Yves Saint Laurent Black Opium een geschikte geur voor jou.

8.4 Totale Score
Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum Score

Geur
8.5
Veelzijdigheid
8
Performance
9
Complimenten
8
Pluspunten
  • Het is een geur dat vrijwel iedereen lekker vind.
  • De sterkte en sillage van de geur is goed.
- Minpunten
  • Het wordt veel gedragen waardoor het niet zo uniek meer is. Dit komt natuurlijk omdat het zo’n goede geur is.
Uw recensie toevoegen
[woo_offer_list]

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Uw totale score

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken