Natuurlijke parfum: Wat is het en waarom zou je het gebruiken?

Natuurlijke parfum

Parfum is iets wat we (bijna) dagelijks gebruiken om lekker te ruiken. Het geeft ons zelfvertrouwen, we voelen ons aantrekkelijker en gelukkiger. Er zijn dan ook duizenden verschillende soort parfums op de markt beschikbaar. Veel van deze parfums zijn synthetisch, wat betekent dat ze gemaakt worden met chemische ingrediënten in laboratoriums. Natuurlijke parfums daarentegen worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals essentiële oliën en andere plantenextracten. Maar waarom zou je kiezen voor natuurlijke parfum ten opzichte van synthetische parfums en zijn natuurlijke parfums wel zo goed voor het milieu? Je gaat het zien in dit artikel.

Wat is natuurlijke parfum en hoe wordt het gemaakt?

Natuurlijke parfum wordt gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, zonder toevoeging van synthetische stoffen. Dit betekent dat de geur afkomstig is van plantenextracten, dierenextracten, bloemen, vruchten, dieren en andere natuurlijke grondstoffen. Deze ingrediënten worden geëxtraheerd door middel van stoomdestillatie of koude persing. Natuurlijke parfum bevat geen chemische stoffen zoals ftalaten en parabenen, die in synthetische parfums wel vaak voorkomen.

Ingrediënten in natuurlijke parfum

De ingrediënten die in natuurlijke parfum worden gebruikt zijn afkomstig van planten, bloemen, vruchten en andere natuurlijke grondstoffen. Dit betekent dat er een breed scala aan geuren beschikbaar is, van bloemige en frisse tot houtachtige en kruidige geuren. Enkele veelvoorkomende ingrediënten in natuurlijke parfum zijn:

  • Rozenolie
  • Lavendelolie
  • Citrusolie
  • Vanille
  • Jasmijn
  • Patchouli
  • Sandelhout
  • Ylang-ylang

Zijn natuurlijke parfums gezonder dan synthetische parfums?

Een natuurlijke parfum klinkt natuurlijk veel gezonder dan de synthetische parfums die gemaakt zijn van chemische ingrediënten, toch valt dit allemaal wel mee. Ons huid heeft zo’n sterk afweersysteem dat eventuele schadelijke stoffen in synthetische parfums geen kans maken om in het lichaam in te dringen.

Bovendien hanteert Europa strenge regels wat betreft de ingrediënten in parfum. Eikenmos wat nota bene een natuurlijk ingrediënt is, is verboden omdat bepaalde mensen een allergische reactie kregen van eikenmos. Alle parfums op de Nederlandse markt zijn dan ook veilig, of ze nou ontwikkeld zijn in een laboratorium of gemaakt zijn van heerlijke bloemen en kruiden uit de natuur. Alles wordt veelvuldig getest. Maak je dan ook geen zorgen om je synthetische parfums. Je kunt deze gerust blijven gebruiken en kopen.

Natuurlijke Parfums milieuvriendelijker? Een misvatting!

Het is een misvatting dat natuurlijke parfums per definitie beter zijn voor het milieu dan synthetische parfums. Hoewel natuurlijke ingrediënten duurzamer lijken, hebben ze vaak meer land nodig om te verbouwen en meer water om te produceren. Bovendien zijn sommige natuurlijke ingrediënten, zoals ambergris en muskus, afkomstig van diersoorten, waardoor hun gebruik niet duurzaam is. Gelukkig worden ingrediënten uit diersoorten zoals ambergris ( komt uit hetdarmstelsel van potvissen) nu voornamelijk vervangen door de synthetische versie.

Aan de andere kant worden synthetische parfums vaak gemaakt van aardolie, wat geen hernieuwbare hulpbron is. Het productieproces van synthetische parfums kan ook schadelijke chemicaliën en broeikasgassen produceren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat niet alle natuurlijke ingrediënten duurzaam zijn en niet alle synthetische ingrediënten slecht zijn voor het milieu. Het is daarom belangrijk om op zoek te gaan naar parfums die zijn gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke ingrediënten, ongeacht of ze natuurlijk of synthetisch zijn.

Hoe kies je een natuurlijke parfum?

Als je een natuurlijke parfum wilt kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de ingrediëntenlijst. Een natuurlijke parfum moet 100% natuurlijke ingrediënten bevatten en geen synthetische stoffen. Ten tweede is het goed om te kijken naar de geur van de parfum en of deze bij je past. Probeer verschillende geuren uit voordat je een keuze maakt. Ten derde is het belangrijk om te kijken naar de houdbaarheid van de parfum. Natuurlijke parfums hebben over het algemeen een langere houdbaarheid dan synthetische parfums, maar ook dat verschilt per geur en omstandigheden.

Het vinden van de perfecte natuurlijke parfum: ontdek bewustpuur.nl

Bewust Puur selecteert zorgvuldig de producten die zij aanbieden. Zij werken samen met award winnende merken die dezelfde visie delen en zich richten op duurzaamheid en natuurlijke ingrediënten. Zo kun je er zeker van zijn dat je bij Bewust Puur alleen producten van hoge kwaliteit vindt die goed zijn voor zowel jou als de planeet.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken