Dolce & Gabbana The One For Men Eau de Parfum

Dolce & Gabbana The One Eau de Parfum is een Houtachtig Kruidige geur uit 2015. De parfumeur achter deze populaire geur is Olivier Polge. Hij is ook de parfumeur van Dolce & Gabbana The One Eau de Toillete. Enkele andere geuren van hem zijn Paco Rabanne Invictus en Viktor & Rolf Flowerbomb.
De geur is vernoemd naar de Griekse god van de liefde en zoon van de godin Aphrodite – Eros. Passie, schoonheid en verlangen zijn de belangrijkste concepten achter deze geur.

Dolce & Gabbana The One Eau de Parfum is voor een mannelijke man dat zelfverzekerd in het leven staat, en zich niet hoeft te bewijzen. Hij is charismatisch en staat sterk in het leven.

De noten van de geur bestaan uit:

Top noten: Grapefruit, Koriander, Basilicum
Hart noten: Oranjebloesem, Kardemom, Gember
Basis noten: Tabak, Ceder, Amber

Geur

Dolce Gabbana The One Eau de Parfum is een masterpiece, het is zelfs beter dan de al fantastische Dolce Gabbana The One Eau de Toilette.

De geuren ruiken vrijwel identiek en dat is positief want vaak ruiken de Eau de Toilette En Eau de Parfum versie van dezelfde geur compleet anders.

Echter zijn er wel kleine verschillen zo is de Eau de Parfum versie wat rijker, dieper, romiger en wat meer boozy. Dit heeft denk ik te maken met onder andere de Amber noot dat wat meer aanwezig is.

Het blijft ook langer hangen dan de Eau de Toilette versie, al is dit niet veel meer, dus verwacht geen wonderen als je de Eau de Toilette versie hebt en denkt dat de Eau de Parfum versie meer dan 12 uur blijft hangen.

Het opent fris met grapefruit en citrusvruchten, terwijl op de achtergrond zoete amber ontstaat dat eigenlijk de hele tijd aanwezig blijft, met een vanille ondertoon wat steeds meer doorkomt in de drydown. Kruidige noten als verleidelijke Kardemom en Koriander mixen met frisse tabak in de basis wat zorgt voor een mannelijke geur dat zacht en kruidig is.

Het is een super sexy geur dat warm, kruidig en zoet is, maar tegelijkertijd ook fris en helder. Het is een crowdpleaser bij uitstek en eigenlijk kan ik mij niet voorstellen dat er iemand zal zijn die deze geur niet lekker vind.

Het doet mij denken aan een sexy man dat zeer down to earth is en relaxt in het leven staat. Hij drinkt graag een whisky met een sigaar erbij. Hij vind het niet nodig om in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar is wel zelfverzekerd.

Veelzijdigheid

Dolcé Gabbana The One Eau de Parfum is ontzettend veelzijdig je kunt het in werkelijk iedere situatie dragen. Het is dan ook de perfecte signature geur voor een man.

Het werkt perfect in de winter en herfst vanwege de warmte en kruidigheid van de geur, maar ook in de lente in de zomer kun je deze geur prima dragen zonder dat het beklemmend gaat worden.

Voor elke gelegenheid kun je deze geur dragen, maar gelegenheden waar Dolce Gabbana The One Eau de Parfum helemaal tot zijn recht komt is tijdens een date of tijdens een avondje met je vrienden.

Performance

De Performance dat is natuurlijk belangrijk en dat is wat de Eau de Toilette versie miste.
Daarom zijn veel mensen ook blij met de Eau de Parfum versie want het ruikt wel degelijk langer, echter is het verschil niet gigantisch veel en stiekem had ik gehoopt dat de performance iets beter zou zijn.

De levensduur van de geur is rond de 5 en half a 6 uur en de sillage is voor de eerste anderhalf uur goed, maar daarna zal de geur al snel op je huid gaan zitten, waardoor mensen je alleen van dicht bij nog kunnen ruiken.

Conclusie

Dolce & Gabbana Eau de Parfum is in principe een upgrade van de Eau de Toilette versie. Het ruikt identiek alleen is de Eau de Parfum wat rijker en voller in de opening en is de performance lichtjes beter.

Wat mij betreft zie ik dan ook geen reden meer om de Eau de Toilette versie te kopen aangezien het precies hetzelfde ruikt maar qua performance iets minder is.

Het is een crowdpleaser en vrouwen vinden het een heerlijke geur waardoor het complimenten zal opleveren.

Het is de perfecte geur voor de man die maar één geur wilt hebben die hij overal kan dragen en waarvan hij weet dat het altijd goed werkt qua seizoen en gelegenheid.

De performance is helaas nog altijd niet top, maar dat neem ik voor lief. Dolce Gabbana The One Eau de Parfum zal één van de geuren dat ik altijd in mijn collectie zal blijven houden.

8.6 Totale Score
Dolce & Gabbana The One Eau de Parfum

Geur
9.5
Veelzijdigheid
10
Performance
7
Complimenten
8
Pluspunten
  • Veelzijdige geur
  • Een zeer aangename geur (crowdpleaser)
- Minpunten
  • De performance van de geur valt tegen
Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Uw totale score

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken