Christian Dior Joy Eau de Parfum

Dior Joy Eau de Parfum is een Bloemig Houtachtige Musk geur dat in 2018 is uitgebracht. De Parfumeur van deze geur is Francois Demachy.
Francois Demachy is de huis parfumgeur van Dior en heeft bijna alle geuren van Dior gemaakt. Zoals de populaire Dior Sauvage Eau de Parfum voor mannen en Dior Poison Girl voor vrouwen.

Dior Joy symboliseert de vreugde van het leven. De noten bestaan uit: Topnoten: Bergamot en Mandarijn. Hartnoten: Grasse Roos, Cassis, Jasmijn en Perzik. Basisnoten: Benzoine, Witte Musk, Sandelhout, Ceder, Patchouli

Geur

Dior Joy Eau de Parfum is aangename geur, maar ook een vrij gemiddelde geur.

Het is licht, fris, fruitig en lichtjes zoet, musky en poederig. De noten van de geur bestaan onder andere uit jasmijn, mandarijn, perzik, roos, bergamot, sandelhout, musk en patchouli.

De jasmijn in de geur is duidelijk aanwezig. Ben je geen liefhebber van jasmijn? Dan is het wellicht verstandig om Dior Joy eerst te proberen. Nou is de jasmijn in deze geur niet zo dierlijk zoals bij bijvoorbeeld Mugler Alien Eau de Parfum.

Het is namelijk een zeer cleane jasmijn noot met een klein beetje perzik op de achtergrond. En het heeft een warme basis wat waarschijnlijk komt van de benzoin, wat iets heeft van vanille.

Het is een iets wat standaard geurtje, maar wat je krijgt is gewoon een hele aangename, cleane, jeugdige geur dat bij veel mensen in de smaak zal vallen en makkelijk te dragen is.

Het is niet zo zeer een hele sexy of verleidelijke geur, maar het geeft je plezier zoals de naam van de geur doet zeggen.

Het doet mij denken aan een vrouw dat zeer vrolijk in het leven staat en altijd een glimlach op haar gezicht heeft, maar ook gevoellig en kwetsbaar is.

Veelzijdigheid

Dior Joy Eau de Parfum is een ontzettend veelzijdige geur. Je kunt het eigenlijk in iedere situatie dragen, denk aan je werk, een verjaardag, een afspraak met een leraar of tijdens een solicitatie.

Qua seizoenen zou ik het alleen niet dragen in de winter, dit omdat het een vrij lichte geur is en door de kou ondergesneeuwd zal worden.

Het is dan ook een perfecte geur om te hebben als signature geur al moet ik zeggen dat het wel een vrij standaard geurtje is, waardoor het al snel saai kan worden.

Performance

De levensduur van Dior Joy Eau de Parfum is ongeveer 6 tot 7 uur dit is redelijk oke voor een lichte geur als Dior Joy.
De sillage van de geur is in de eerste uur heel goed met een bereik van ongeveer 1 armlengte en het komt pas helemaal op je huid na ongeveer 4 a 5 uur.

Dus al met al is de performance van Dior Joy prima.

Conclusie

Dior Joy Eau de Parfum is weer een prima geurtje van Dior, maar het mist wel de wow factor en is verre van groundbreaking.

Het is duidelijk dat het gemaakt is voor de massa en dat is wat Dior natuurlijk wil. Het is aangenaam, fris en makkelijk te dragen voor iedereen. Je zult dus zeker complimenten gaan krijgen, maar het mist wat karakter naar mijn mening.

Maar draag je gewoon graag een geur om lekker te ruiken en maakt het je verder niet zoveel uit en heb je ook geen zin om verschillende geuren te hebben om vervolgens te matchen met je outfit of gelegenheid?

Dan kan ik je Dior Joy Eau de Parfum zeker aanraden. Echter vind ik het wel een vrij dure geur voor wat je krijgt, al wil ik hier absoluut niet mee zeggen dat Dior Joy goedkoop ruikt, maar het is gewoon iets wat standaard en saai in mijn ogen, omdat er al zoveel bloemige, fruitige geuren zijn voor vrouwen.

7.8 Totale Score
Christian Dior Joy Eau de Parfum Score

Geur
7.5
Veelzijdigheid
9
Performance
7
Complimenten
7.5
Pluspunten
  • Het is een aangename geur dat de massa pleased
  • Je kunt het dragen in iedere situatie en seizoen
- Minpunten
  • Het mist de wauw factor
Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Uw totale score

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken