Creed Aventus Eau de Parfum

Creed Aventus Eau de Parfum is een chrype fruitige geur voor mannen dat werd uitgebracht in 2010. Creed Aventus wordt ook wel de Koning van alle mannengeuren genoemd.
De parfumeurs van dit geurtje zijn Oliver en Erwin Creed.

De topnoten bestaan uit Bergamot, Zwarte Bes, Appel en Ananas. In de hartnoten krijg je Berkehout, Patchouli, Roos en Marokkaanse jasmijn. Met in de basisnoten Muskus, Eikenmos, Vanille en Ambergris.

Geur

Creed Aventus Eau de Parfum is een sterke, dominante, mannelijke geur. De geur is fruitig en rokerig met onder andere ananas en houtachtige noten. Dit maakt het zeer interessant.

De eerste keer dat ik Creed Aventus opspoot was ik helemaal niet zo onder de indruk. Vooral niet gezien de hype voor deze geur. Ik kreeg een scherpe chrype geur maar dat was het dan ook wel. Het deed mij eigenlijk een beetje denken aan een wc reiniger.

Maar al snel stelde ik mijn mening bij, wat is dit een heerlijke geur je moet er niet gelijk met je neus bovenop gaan zitten na het sprayen.

De muskus, de bergamot en ananas met de houtachtige noten maken van deze mannelijke geur een complimenten monster.

Het ruikt fantastisch om je heen, het is een echte headturner. Ik krijg ook altijd complimenten als ik Creed Aventus draag.

Het is een geur dat mij doet denken aan een knappe, stoere man die goed gekleed is, maar dit niet zo zeer laat merken. Hij is lekker down too earth!

Veelzijdigheid

Creed Aventus Eau de Parfum is zeer veelzijdig je kunt het dragen op het werk tijdens een meeting, bij een romantische avond of tijdens een avondje uitgaan.

Ook kun je het dragen tijdens iedere seizoen. Dit heeft te maken met de fruitige noten zoals bergamot, ananas en appel in combinatie met de muskus en houtachtige noten.

In de zomer en lente zal Creed Aventus het beste presteren. Maar ook in de koudere wintermaanden kun je complimenten verwachten.

Performance

De performance van Creed Aventus Eau de Parfum is prima. Het is niet geweldig maar ook zeker niet slecht.

Mensen kunnen jouw voor de eerste uren op een meter afstand ruiken en mensen zullen jouw geur opmerken wanneer je langs hen loopt. De trail van de geur is namelijk ontzettend goed.

Na ongeveer 4 uurtjes zal de geur langzaam meer op je huid gaan zitten. En daarna nog ongeveer 5 uurtjes op je huid.

Conclusie

Creed Aventus Eau de Parfum is een fantastische mannen parfum en ik snap waarom deze geur zo gehyped is. Het geurtje heeft kwaliteit, is uniek, mannelijk en veelzijdig. De performance is ook prima.

Het enige minpunt van deze geur is de prijs. Het is een niche geur en daarmee ook een stuk duurder. Je betaald voor 100 ml maar liefst 245 euro dit is natuurlijk voor de meeste mensen nogal veel geld voor een parfum.

Is de geur ondanks dat het zo goed is dan wel 245 euro waard? Als je opzoek bent naar een geur puur voor de complimenten dan kun je beter voor een andere geur gaan zoals Christian Dior Sauvage.

Christian Dior Sauvage is een geur dat in dezelfde categorie valt als Creed Aventus valt en ook een complimenten monster is maar veel goedkoper.

Wil je een geur met hoge kwaliteit en iets speciaals wat niet veel andere mensen zullen hebben en heb je het geld er voor over? Dan is Creed Aventus een prima keuze.

9.8 Totale Score
Creed Aventus Eau de Parfum Score

Geur
10
Veelzijdigheid
10
Performance
9
Complimenten
10
Pluspunten
  • Complimenten monster
  • Het is een unieke geur
  • Het ruikt heel natuurlijk
- Minpunten
  • Het is nogal een vrij prijzige geur
Uw recensie toevoegen

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Uw totale score

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken