Chanel Gabrielle Eau de Parfum

Chanel Gabrielle Eau de Parfum is een bloemige geur uit 2017. De Parfumeur achter dit parfum is Olivier Polge.
We kennen natuurlijk allemaal Coco Chanel, maar de echte naam van Chanel is Gabrielle. Alleen mensen die dicht bij haar stonden noemden haar Gabrielle. Het is dus een vrij speciale geur voor Chanel.

De noten van de geur bestaan uit de topnoten Mandarijn, Grapefruit en Zwarte bes; hartnoten zijn Tuberoos (Nachthyacint), Ylang-Ylang, Jasmijn, Oranjebloesem, Peer, Roze peper en Lelietje-van-dalen; basisnoten zijn Sandelhout, Muskus, Cashmeran en Orris.

Geur

Chanel Gabrielle Eau de Parfum is fris, vrouwelijke en plezierig.

Het is een bloemige geur dat 4 verschillende bloem noten bij elkaar blend om uiteindelijk een vijfde fantasie bloem noot te creëren.

De vier bloem noten zijn jasmijn, tuberoos, oranjebloesem en ylang-ylang. Tussen alle bloemen door ruik je onder andere de frisheid van mandarijn en met name grapefruit.

Deze Chanel geur onderscheid zich van andere Chanel geuren. De meeste Chanel geuren zijn namelijk vrij zwaar. Dit is niet het geval bij Chanel Gabrielle dat meer aan de lichtere kant is en daarmee zeer aangenaam is.

Het is in mijn ogen niet een hele sexy geur, maar het geeft mij wel een heel blij gevoel. Het doet mij denken aan een lieve vrouw die voor iedereen klaar staat. Graag in de natuur is, lopend tussen de bloemen. Verder blijft ze liever op de achtergrond en komt ze niet graag op de voorgrond.

Veelzijdigheid

De veelzijdigheid van Chanel Gabrielle Eau de Parfum is top. Eigenlijk kun je deze geur in elk seizoen of gelegenheid dragen.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Chanel N5 dat niet voor iedere dag geschikt is.

Je kunt het overdag dragen maar ook in de nacht. Verder is het ook een zeer fijne geur om op je kleding te dragen.

Ik denk wel dat het iets te licht is voor de koudere dagen in de winter omdat het vrij licht is. Ik zou dan meer voor een zwaardere parfum kiezen zoals Marc Jacobs Decadence.

Ik vind het een perfecte geur voor een vrouw om te dragen op kantoor of voor een juf van een basisschool.

Performance

De levensduur van Chanel Gabrielle is redelijk het blijft ongeveer 5 tot 6 uur hangen. Dit is dus ergens wat teleurstellend vooral voor een Chanel geur.
De sterkte en sillage van de geur is voor de eerste 2 uren wel vrij goed. Een vriendin van mij gebruikt Chanel Gabrielle als haar signature geur en ik kon de geur goed bij haar ruiken en ik vind het zeer plezierig om te ruiken.

Conclusie

Chanel Gabrielle Eau de Parfum is een zeer plezierige geur dat eigenlijk door iedereen gedragen kan worden.

Het is ook een zeer veilige parfum waarmee je de plank eigenlijk niet mee mis kunt slaan. Dit klinkt misschien saai, maar het is wel handig als je even niet weet wat voor geur je moet dragen, maar wel op tijd staat om weg te gaan.

Daarnaast blijft het natuurlijk een Chanel dat je draagt, wat natuurlijk ergens nergens op slaat, maar veel mensen onder ons hebben nou eenmaal iets met luxe merken.

Wat betreft de lijn van Chanel is het een zeer unieke geur, maar over het geheel valt het wel mee en zijn er natuurlijk veel meer frisse geuren met bloemige noten, maar het is uniek genoeg om te proberen.

Ik raad het eigenlijk iedere vrouw aan die lekker fris en bloemig wilt ruiken, maar niet teveel op de voorgrond wilt treden.

7.8 Totale Score
Chanel Gabrielle Eau de Parfum Score

Geur
8
Veelzijdigheid
9
Performance
6.5
Complimenten
7.5
Pluspunten
  • Het is een zeer veelzijdige geur
  • Het is een aangename frisse geur
- Minpunten
  • De levensduur van de geur valt iets wat tegen
Uw recensie toevoegen

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Uw totale score

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken