Parfum Reviews

Amouage Reflection Man Eau de Parfum

Amouage Reflection Man Eau de Parfum
Parfum Reviews
Amouage
Reflection Man Eau de Parfum
Amouage Reflection Man Eau de Parfum is een Houtachtig Bloemige Musk geur voor heren. Reflection Man werd uitgebracht in 2007. De parfumeur van deze kwalitatief hoogstaande geur is Lucas Sieuzac.

Reflection Man gaat over een weerspiegeling van de persoon in de parfum, niet de uiterlijke verschijning, maar de innerlijke, of het nu gaat om de ziel, karakter of het ego.

De noten van de geur bestaan uit de topnoten Rozemarijn, Roze peper en Petitgrain olie; hartnoten zijn Iris, Jasmijn, Neroli en Ylang-Ylang; basisnoten zijn Sandelhout, Patchouli, Vetiver en Ceder.

Geur

Amouage Reflection Man is een licht zoete, sexy, mannelijke en interessante geur. 

Het is zoet, bloemig, maar zeker niet overheersend zoet. Het is een zeer verfijnde geur dat goed in balans is, met fijn genuanceerde bloemnoten, wat perfect werkt met de houtachtige noten in de basis.

De jasmijn is de meeste primaire noot in de geur en duidelijk aanwezig, maar wel zeer clean en zacht. De sandelhout in Amouage Reflection Man is romig en perfect in balans met de jasmijn. Verder krijg je in de geur nog neroli met op de achtergrond onder andere wat iris en wat roze peper dat je vooral in de opening ruikt.

Wat mij betreft is Amouage Reflection Man een masterpiece het is sexy, mannelijk, makkelijk te dragen en zal veel complimenten opleveren. Het zit fantastisch in balans, ruikt natuurlijk en is uniek.

Het wordt soms vergeleken met Jean Paul Gaultier Le Male Eau de Toilette, en ik snap waarom, maar het zijn twee totaal verschillende geuren.

Jean Paul Gaultier Le Male is veel zoeter en speelser. Amouage Reflection Man is wat bloemiger, volwassener en naar mijn mening qua geur veel lekkerder.

Terwijl ik Jean Paul Gaultier Le Male wel een heerlijke geur vind en vaak gedragen heb in het verleden. Dus dat zegt wel wat over Amouage Reflection Man.

Het is een geur dat je een boost aan zelfvertrouwen geeft. Zodra je het opspuit krijg je een goed gevoel over jezelf. Het doet mij denken aan een man die weet wat hij wil in het leven, goed gekleed is, serieus is, maar ook charmant.

Veelzijdigheid

Amouage Reflection Man Eau de Parfum is zeer veelzijdige geur dat je inprincipe op iedere gelegenheid en seizoen kunt dragen. 

Jong of oud het maakt niet uit Amouage Reflection man past bij iedere man en past zich aan iedere gelegenheid aan. Je kunt het overdag dragen tijdens het werken, tijdens andere bezigheden, dates, maar ook in de club of kroeg.

Het is dan ook een geur dat een signature geur zou kunnen zijn. Aan de andere kant is het wel een dure geur en vind ik het zo’n speciale geur dat ik het eigenlijk alleen voor speciale gelegenheden gebruik.

Performance

De Performance van Amouage Reflection Man Eau de Parfum is dik in orde. 

Helaas is de geur gereformuleerd waardoor het minder sterk is dan jaren geleden, maar nog altijd is de performance van Amouage Reflection goed.

De levensduur van de geur is rond de 8 a 9 uur en in de eerste 2 tot 3 uur is de sillage van de geur sterk met een bereik van meer dan een meter. Daarna zal het langzaam dichter op de huid komen, maar helemaal op de huid zal het nooit zitten.

Conclusie

Ik kan niet anders zeggen dat Amouage Reflection Man één en al kwaliteit uitstraalt. Zowel de flacon als de geur stralen klasse uit.

Het is clean, uitnodigend, makkelijk draagbaar en ontzettend veelzijdig. Een sexy, mannelijke geur dat complimenten gaat opleveren.

Het is echter wel een vrij dure geur, maar naar mijn mening het wel waard als je een parfumliefhebber bent en iets speciaals wilt hebben wat anderen niet hebben.

Amouage Reflection Man Kopen

Amouage Reflection Man Eau de Parfum is verkrijgbaar in 50 ml en 100 ml. De prijzen variëren meestal rond de 150 euro voor de 50 ml en 200 euro voor de 100 ml versie. 

Hieronder kun je de huidige prijzen voor Amouage Reflection Man Eau de Parfum bekijken.

Volg ons ook op Facebook!

Reactie op “Amouage Reflection Man Eau de Parfum

  1. Carlos Freire schreef:

    Mooie review dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *